18 Ani Experienta in Bucataria Indiana Bucătar Sef Arun Kumar Decor Romantic

Restaurantul indian Agra Palace la OTV

în Restaurant | scris de Agra Palace
Restaurant Indian la OTV

Despre bucataria indiana

în Mancare | scris de Agra Palace

Bucataria indiana are origini antice si reprezinta o combinatie intre diversele moduri de gatit ale numeroaselor etnii ce traiesc pe teritoriul acestei tari.

Aceste combinatii au dat nastere unei adevarate arte care variaza in functie de religie, bogatie, gust si mai ales clima.

Aroma incredibila a Indiei nu consta numai in parfumul de iasomie si trandafiri, ci si in aroma mancarurilor specifice, preparate cu multe condimente.

Diversitatea mirodeniilor si parfumurilor existente in India fac din bucataria acestei tari una extrem de savuroasa. Indienii folosesc aproximativ 20 de condimente diferite, printre care cele mai cunoscute sunt piperul, sofranul, ghimbirul, menta, coriandrul, rododendronul, chimenul si nucsoara.

Desi nu toti locuitorii sunt vegetarieni aici se prepara mult mai multa mancare vegetariana dacat in Europa, mai ales in partea sudica.

In nord, datorita climei mai reci, mesele contin mai multa carne, accentul cade pe condimente, dar nu pe chili. In zonele de nord ale Indiei, orezul nu este foarte popular.

In sud, unde clima este foarte calda, se intalnesc multi vegetarieni (o influenta a hinduismului), iar orezul este la loc de cinste, acesta fiind mancat intotdeauna cu mana.

Nordul si vestul Indiei au fost mult influentate de ocupatia musulmana, astfel ca exista feluri de mancare inrudite cu cele din bucataria Orientului Mijlociu si a Asiei Centrale, precum kebab, kofta si biryani:

# Rogan Josh (miel picant);
# Gushtaba (chiftelute picante in iaurt);
# deliciosul Biryani (carne de miel sau de pui in orez cu aroma de portocale stropit cu zahar).

In est, predomina influentele bengaleze, reprezentate de pui cu curry sau linte. Cat despre coastele Indiei, se spune ca mancarea de aici este divina. Se consuma mult peste, fructe de mare si nuca de cocos.

In sud-estul Indiei, chili este regele mesei, folosit uneori in exces. In ceea ce priveste produsele lactate, se folosesc foarte mult:

# untul (ghee)
# si iaurtul (dahi).

Primul este utilizat in prepararea celor mai multe feluri de mancare, asa cum occidentalii folosesc uleiul, al doilea intra in componenta mancarii sau este servit alaturi de aceasta, combinat cu diverse condimente.

In partea sudica mancarurile tind sa fie ceva mai picante si sunt in general mai mult vegetariene. Puteti cauta aici urmatoarele specialitati:

# Bhaji, curry de legume;
# Dosa, Ildi si Samba, clatite cu orez, gogosi cu muraturi si curry de legume.

Un ingredient foarte des folosit in bucataria indiana este nuca de cocos. Deserturile sunt in general gatite cu lapte, cele mai apreciate fiind:

# Kulfi, inghetata indiana;
# Jalebi, clatite cu sirop.

Pe langa numeroasele tipuri de deserturi aici veti gasi o mare diversitate de fructe tropicale, mango, pepeni si rodii si temperate, caise, mere si capsuni.

Masa este asezata in asa fel incat toate preparatele sunt servite in acelasi timp. Felurile importante de mancare sunt asezate in mijlocul mesei, fiind inconjurate de celelalte, considerate mai putin importante. Painea si orezul se afla din abundenta pe masa indienilor.

In India reprezinta un semn al bunei educatii folosirea mainii drepte atunci cand se serveste masa. Daca nu mananca totusi cu mana, indienii folosesc doar lingura si furculita, niciodata cutitul, spunand adesea ca "pentru servirea unui curry bine gatit nu este niciodata nevoie de cutit".

Ca bauturi, la masa se consuma in general apa sau sucuri de fructe. Daca aveti pofta de un pahar de vin, cel rose este cel mai indicat, vinul alb si cel rosu nereprezentand o buna optiune pentru a fi combinat cu mancarea indiana. La sfarsitul mesei se serveste o cana de ceai sau de cafea insotite in general de plante ce ajuta la digestie. Apa imbuteliata este esentiala pentru vizitatori dar aveti grija sa fie sigilata corespunzator.

Sursa: http://gastronomie.ele.ro/

Despre Kumar’s Agra Palace in GoingOut lifestyle

în In Presa | scris de Agra Palace

Vineri 6 martie s-a inaugurat Kumar’s Agra Palace, un nou restaurant indian, intr-o vila din Pipera. Lume multa, miniconcert sitar+tabla electronica+niste bongosuri ale unui sudamerican care a facut atmosfera. Mancarea n-am prea putut-o gusta, coada fiind permanent in lungime de vreo 10m, pe 2-3 randuri. Asta pana pe la 22:00, cand am clacat si-am plecat. Apucasem sa gust, la inceput de tot, o salata de cartofi excelenta, cu un mix de condimente de exceptie, si doua bucati somosa foarte bune si ele. E de mers cand va fi pe bani, la gratuitati de deschidere e prea mare tarania.

Ca amenajare e cel putin interesant, cu picturi murale combinate cu bucati de panza lipite pe pereti. Bine, bucatile astea de panza au un nume la ei, si sunt, de fapt, de pus pe mese sau de atarnat pe pereti. In rest, vila de Pipera, cu marmura, finisaje frumoase si tot tacamul. Capacitatea totala in jur de 200 locuri, cam mare pentru un restaurant indian, probabil de-asta Kumar s-a gandit sa aiba si ceva preparate din bucataria internationala. Ramane de vazut cat de inspirata e decizia asta. Bucataria propriu zisa ar putea fi comparata cu un laborator, tot cu marmura si sclipind de curatenie. La mansarda e amenajat un cigar-lounge, mic si confortabil. (more…)

Interviu Arun Kumar

în In Presa | scris de Agra Palace

Ne-am grabit sa luam parte la deschiderea celui mai nou restaurant indian din Bucuresti, mai ales ca ne numaram de multa vreme printre admiratorii proprietarului-bucatar sef, domnul Arun Kumar. Nu mica ne-a fost incantarea cand am vazut ca experienta sa indelungata in domeniu si-a spus atat de stralucit cuvantul, iar felurile de mancare preparate de el sunt mai bune ca oricand.

De cati ani lucrati ca bucatar?

Sunt deja aproape 20 de ani, dintre care 14 in Romania. Pot sa spun ca am lucrat in aproape toate restaurantele indiene din Bucuresti.

Cand v-ati dat seama ca aceasta este meseria pe care doriti sa o urmati? (more…)



Comenzi online prin