In urma cu o saptamana, marti 28 decembrie, restaurantul indian Agra Palace a fost gazda evenimentului “Blogger’s night at Agra Palace”, unde Mazilique, Elena – Le Blog Piquant, Madalin – Wine & Knives, Bianca – Chat de Chocolat si Florin – Crazy Mother Cooker ne-au vizitat pentru a impartasi cititorilor lor din aventurile culinare indiene traite la Agra Palace

Despre cum s-au simtit la Agra Palace ei pot povesti cel mai bun din ce au scris fiecare pe blogul sau:

Mai jos gasiti recenzia lui Mazlique

….sau cum arata o masa de 7 persoane care pozeaza in sincron farfurii cu mancare. Priceless :)) (and also a bit weird)

Pentru ca ne-am simtit foarte bine data trecuta cand ne-am intalnit, am recidivat aseara la Kumar’s Agra Palace, coincidentally restaurantul nostru preferat cand vine vorba de mancare indiana, (despre care am mai povestit si cu alta ocazie).

Ne-am intalnit in varianta extinsa – Cookie & Mishu – Easypeasy, Elena – Le blog piquant, Madalin – Wine & Knives, Bianca – Chatdechocolat & Florin – Crazy mother cooker and omg, did we have fun.

Era aproape 1:00 ceasu’ cand ne-am zis ca totusi suntem ultimii ramasi in carciuma si poate ar cam fi cazul sa ne retragem in glorie. And so we did, dar inainte de asta au existat 5 ore si ceva de rasfatz à la Kumar, care ne-a pregatit tot felul de bunatati. Si ma bucur c-am mers pe mana lui, asa am descoperit cateva chestii noi & yummy, numai bune de repetat data viitoare, la un sunday brunch.

Am inceput cu ce stiam deja ca ne place – un platou cu pyaz bahji (chiftelute de ceapa cu menta si faina de naut), delhi wala samosas (pateuri cu cartofi si mazare), murgh kathi kebab (rulada de pui cu condimente indiene) & murgh pakora (pui pane, marinat in aceleasi condimente de tot felul),

Photobucket

Photobucket

plus nelipsitele naan (lipii) cu usturoi, roti prata si kashmiri lambchops (cotlete de miel super yummy, venite pe o plita incinsa),

Photobucket
Am mers mai departe cu murgh tikka (bucati de piept de pui marinate in ghimbir, usturoi, iaurt, condimente indiene si coapte in cuptorul de lut) si saag gosht (bucati fragede de miel cu spanac proaspat, smantana si ghimbir)

Photobucket
gosht biryani (bucati fragede de miel cu orez, ierburi indiene si fructe uscate)

Photobucket
murgh makhani si jhafrani pullao (orez basmati cu sofran, nuci si fructe uscate)
Photobucket
plus temutul lamb vindaloo, care in meniu vine cu explicatia “recomandat cunoscatorilor, amatori de senzatii tari (picant)” – scris cu litere mari :)) Elena, sub numele de scena Chef Chilly, a fost cea care a scos treaba asta la capat

Photobucket
(thterefore the nickname :))
Pe langa tot dezmatul asta spicy, care numai bine ne-a taiat gretza de la tot porcul din ultimele zile, am avut timp sa insiram povesti despre foodie travels, restaurante cu stele Michelin, durian imputzit, carne de rechin in putrefactie (daca cineva vrea sa viziteze Islanda anytime soon), dar si sute de cupcakes si vinuri bune si bere de casa. Acestea fiind zise, a ramas ca ne vedem asap in ianuarie. Pana atunci, food bloggerii reuniti recomanda o excursie in Pipera, la
Kumar’s Agra Palace.
Cheers to that :)
Urmeaza Easy Peasy

uite cine mananca Vindaloo

lamb vindaloo @Agra Palace

“Uite cine mananca Vindaloo”

Regizor si mastermind: Mazi – Chez Mazilique; Producator executiv: Arun Kumar

mazi agra_palace_kumar_2

In rolurile principale:

Elena – Le Blog Piquant, Bianca – Chat de Chocolat

le blog piquant chat de chocolat

Florin – Crazy Mother Cooker, Madalin – Wine & Knives

crazy mother cooker wines & knives

Supporting roles: Cookie & Mishu, aka The Easy Peasy Family

Filmat pe platourile Agra Palace, Soseaua Pipera-Tunari Nr. 47

Sinopsis: Bianca vine din Elvetia de sarbatori. Este timpul sa se cunoasca in sfarsit cu Mazi si Cookie. Bianca crede ca un restaurant indian e o idee buna. La fel si Mazi, care se da de trei ori peste cap si-l convinge pe Kumar sa le gazduiasca micul get together. Urmeaza trei zile de facebook spam: veniti? Da. Si eu. Si eu. Si eu. Eu nu stiu. C-o fi, c-o pati. Ei hai ca venim si noi. Pam pam. In ziua cea mare, cei sapte bloggeri se intalnesc la ceas de seara in Pipera (nr. 47), pentru un feast indian in toata legea, la Kumar’s Agra Palace. Intra in scena Florin – acest micromanager al grupului, cu sugestii care sa previna uitatul la meniu precum rata la polizor. Apare si Kumar, care le recomanda neinitiatilor diverse, nu foarte picante cica, asa, ca pentru copii.

dips papadums

Mancarea umple masa:  mai intai niste papadums cu raita, sos de iaurt cu menta si ceva muraturi traditionale. Apoi – aperitivele, toate foarte bune: Delhi Wala Samosa (pateuri cu mazare si cartofi si condimente), Murgh Kathi Kebab (rulada de pui), Murgh Pakora (pui pane, usor picant) si Pyaz Bhaji (chiftelute indiene cu ceapa si sos de menta). Si-apoi – main course-urile, multe: Kashmiri Lambchops (cotlete de miel cu sos picant de ceapa si rosii), Saag Gosht (bucatele de miel cu spanac, smantana si ghimbir), Murgh Madras (pui cu nuca de cocos, rosii, sos de caju si condimente indiene), Gosht  Biryani (miel cu orez, ghimbir, usturoi, ierburi indiene si fructe uscate), Aloo Gobhi Masala (conopida cu cartofi, sos de ceapa si rosii), Jhafrani Pullao (orez cu sofran, nuci si fructe uscate), Murgh Makhani (pui condimentat in sos de rosii si smantana), Lamb Vinadaloo (zis si flacarila – fel de mancare abia atins de majoritatea mesenilor, dar dovedit cu gratie de Elena). Servite toate cu naan cu usturoi, roti prata si raita (sos de iaurt racoritor, numai bun de stins iuteala mancarurilor de mai sus).

aperitive img_6289kashmiri lambchops img_6295naan img_6302

img_6309 img_6319

Acum pe bune, ce-am invatat din filmul asta:
– mancarea indiana e menita sa fie consumata la masa mare cu prieteni, ca sa poti sa sample diverse chestii
– daca ajungeti vreodata la Agra Palace, ceea ce va doresc, incercati musai musai specialitatea de orez cu miel Gosht  Biryani, este the yummiest thing on the menu, dupa capul meu

Gosht Biryani

– orice cu terminatia vinadaloo arde ca focul pe tot tractul, nerecomandat pentru cei cu nervii slabi; also, Elena mananca vindaloo fara sa se inroseasca, she cannot, I repeat, CANNOT be human
– marea majoritate a felurilor de mancare sunt picante to a certain degree, dar daca le stropiti din belsug cu raita, devin tolerabile
– pregnant chick primeste ultimul rulou cu pui

So thanks Mazi, Elena, Bianca, Florin si Madalin for a lovely evening! Iar pe voi ceilalti va indemn ghebos catre Agra Palace, the place to be these days daca vi s-a urat cu porcul. Cheers!

Wine & Knives

Bloggers’ Night Out @ Agra Palace

marti, dupa craciun am recidivat cu o noua bloggers’ night out de data asta la agra palace . ca deobicei mazi a fost creierul din spatele operatiunii. vinovati ca i-au tinut pe oameni de la agra pina tarziu in noapte au  fost si florin – crazy mother cooker, elena – le blog piquant, cookie&mishu – easypeasy, bianca – chatdechocolat.
de la inceput chef-ul arun kumar ne-a initiat in meniul de la agra si ne-a dat cateva sfaturi legate de insiruirea mancarilor astfel incat sa putem gusta cat mai multe din meniul lor.
am inceput cu cateva aperitive: rulada de pui – murgh kathi kebab , chiftelute indiene cu ceapa si sos de menta – pyaz bhaji, pateuri cu mazare si cartofi – delhi wala samosa , pui pane picant – picantmurgh pakora

insotite de cateva sosuri: iaurt cu menta, raita si ceapa&sfecla rosie murata spicy si celebrele lipii naan cu usturoi si roti prata

n-am apucat sa rasuflam ca a sosit un cotlet de miel cu sos picant de ceapa si rosii pe tava de fonta asa de incinsa ca a mai sfarait vreo doua minute pe masa kashmiri roganjosh

 

insotit de miel cu spanac si smanatna – saag gosht si pui marinat in ghimbir, usturoi si iaurt – murgh tikka

 

trageti-va sufletul ca asta nu-i tot. au mai sosit: miel cu orez si fructe uscate –gosht  biryani si pui condimentat in sos de rosii si smantana –murgh makhani

 

pentru ca masa sa se incheie apoteotic cu vandaloo de miel – atat de picant incat lacrimam fara sa vreau :)) toti mesenii au gustat din minunea indiana descrisa de chef-ul kumar ca pentru copii in india dar greul l-a dus elena – le blog piquant care nu s-a speriat cu una cu doua si l-a dovedit numaidecat.

 

seara a continuat pina tarziu cu rasete si voie buna, cu discutii aprinse care au zburdat din africa de sud in singapore de la londra la istanbul si de la carne de rechin in putrefactie la computere si telefoane. una peste alta inca o seara reusita in compania probabil celei mai reusite bucatarii indiene din bucuresti – agra palace.
Le Blog Piquant

Bloggers’ Night Out @ Agra Palace

Sau Bloggers’ Night OutThe Sequel (desi, sincer, eu sper sa se transforme intr-un serial :D)

The cast of characters: Mazilique, Crazy Mother Cooker (care inca isi mai disputa meritele pentru organizarea iesirii de aseara, asa ca eu le multumesc la amandoi :D), Easy Peasy, Chat de Chocolat si Wine&Knives

Special appearance by Arun Kumar care ne-a ghidat prin meniul stufos, plin de bunatati indiene de la Agra Palace, si ne-a sugerat cu ce sa ne desfatam papilele gustative.

Am mancat, am baut, ne-am veselit, am vorbit despre o tona de chestii – de la Apple la travel, de la condimente la pisici la copii & being pregnant (dar NU despre “burtici” sau “gravidute” :p)

De mancat, am mancat asa: intai aperitive: Delhi wala Samosa (preferatele mele – un fel de pateuri cu mazare si cartofi + chimion si alte condimente indiene), Murgh Kathi Kebab (rulada de pui), Murgh Pakora (pui pane, usor picant) si Pyaz Bhaji (chiftelute indiene cu ceapa si sos de menta)

 

(ce se intampla cand pui la o masa 6 food-bloggeri si le dai de haleala? Uite – asta:)

 

Apoi am trecut la artileria grea:

 

Kashmiri Roganjosh (cotlete de miel cu sos picant de ceapa si rosii) – fraaaagede si aromate si bune, bune

 

 

 

Saag Gosht (Bucatele de miel cu spanac proaspat, smantana si ghimbir), Murgh Madras (pui cu nuca de cocos, rosii, sos de caju si condimente indiene) – care au scapat nepozate, din pacate..

 

Gosht  Biryani (Miel cu orez, ghimbir, usturoi, ierburi indiene si fructe uscate)o revelatie in toata regula – must try this at home!

 

Aloo Gobhi Masala (Conopida cu cartofi pregatita in sos de ceapa si rosii cu condimente indiene)

 

Jhafrani Pullao (Orez cu sofran, nuci si fructe uscate)

 

Murgh Makhani (pui condimentat in sos de rosii si smantana)

 

Lamb Vinadaloo -lovitura de gratie – pentru amatorii de senzatii tari (adica eu :p) – miel cu sos picant, si cand zic “picant” I mean PICAAANT… Kumar a zis ca ne-o face ca pentru copii indieni, nu ca pentru adulti, ca sa nu ne termine de tot :))

 

+ naan cu usturoi si roti si sos raita

 

Dap, asa e – am mancat nu gluma! Pentru mine, mare amatoare de mancare indiana in general si de AgraPalace in special a fost perfect! Va recomand cu caldura o excursie in Pipera – merita!
Si am baut, si am vorbit, si am ras, pana s-a golit carciuma si s-au stins aproape toate luminile, si chelnerii (foarte draguti si rabdatori, de altfel) au inceput sa cashte… si tot nu ne mai dadeam dusi. Good company does that to you – nici nu-ti dai seama cand trece timpul.
A fost o seara geniala, si se pare ca episodul 3 e deja in the making – can’t wait!