Dă-i play şi citeşte:


Preambul

Pentru a scăpa de cotidian, de locurile pe care le frecventezi, de obişnuit, va trebui să iti pui in cap să treci prin jungla bucuresteană. De ce spun asta? Pentru ca va trebui sa suferi trafic si aglomeraţie, aer irespirabil si gălăgie. Dar ai ajuns, totul se schimbă. Intri timid si incerci sa iţi dai seama la ce sa te astepţi. In momentul in care ai intrat in spaţiul restaurantului eşti sigur ca toata agitaţia a ramas in urma şi e momentul să te relaxezi şi să te bucuri pentru o seară.

Unde gasesc Agra Palace?

Printre localurile care completează pleiada de terase și restaurante bucureștene, majoritatea cu specific fast food sau tradițional, se află și mai neobișnuitul restaurant indian Kumar’s Agra Palace. Deși poziționarea sa pe șoseaua Pipera-Tunari îl face destul de greu accesibil pentru mine, unicitatea ambientului și ineditul bucătăriei indiene m-ar face să consider cu seriozitate să ma deplasez cei peste 10 km de la mine de acasa, cel puțin din când în când. Totuşi, acest restaurant nu este unul pe care sa il frecventezi zilnic, alaturi de colegii de serviciu. Este un restaurant pe care il abordezi in grupuri mici (4 prieteni) pentru ca intr-o asemenea ambianta vei vrea sa ai intimitate si caldura apropiatilor.

IMG_0418

Ce se ascunde in spatele mirajului indian?

Localul este găzduit de o vilă destul de mare, completată de o terasă considerabilă. Decorațiunile sunt conform specificului localului, realizate cu o grija considerabilă pentru detalii și, in ciuda complexității lor, fără a lăsa o impresiede kitsch.

Ambientul este unul intim, plăcut, potențat de o luminozitate rezervată și note cromatice calde și liniștitoare. Cu toate acestea, imi imaginez că cine are o aversiune spre roșu s-ar putea să se simtă nu chiar în largul său, această culoare predominând fără doar și poate. Locurile sunt împărțite pe mai multe saloane, dispuse pe trei etaje, oferind astfel mai multă intimitate și mai multă liniște decât majoritatea restaurantelor. Terasa este perfectă pentru amatorii de fumat, iar interiorul este în mare parte destinat nefumătorilor, din câte am putut să-mi dau seama. Un lucru foarte bun este faptul ca spațiile sunt bine organizate in restaurant astfel incât sa ai parte de intimitate. Există un bar, unde poți servi băuturi fine alaturi de contabilul șef (da, sa il “convingi”) sau spațiul in care poți fuma un trabuc alaturi de partenerii de afaceri.

Hai sa ne cufundam in senzatii….mancarea

Mâncarea este, din câte am constatat, preponderent picantă. Eu în general nu agreez mâncarea picantă și obișnuiesc să mă feresc de ea, însă în cazul ăsta am putut să fac o excepție. Condimentele sunt folosite foarte ponderat, într-un mod în care armonizau cu gustul de bază al mâncării, mai degrabă decât să-l acopere, cum se întâmplă de obicei. Per total, în afară de faptul că am băut destul de mult suc, nu am resimțit neplăceri. Din cele pe care le-am servit, mi-au plăcut în mod special Pyaz Bhaji (chifteluțe de ceapă), Balti Murgh (pui cu sos cremos în stilul Indiei de Nord) și Lassan wala Naan (pâine albă cu usturoi). Piesa de rezistență a fost Kashmiri Labm Chops, cotlete de miel la cuptor cu lut,IMG_0433 aduse la masă flambate. Sosurile, de asemenea, au fost foarte interesante și relativ variate, reușind să satisfacă o gamă largă de preferințe. Preferatul meu a fost un sos marinat din cepe minione (cam 1cm în diametru), care m-a ajutat să substitui la perfecție murăturile pe care obișnuiesc să le asociez cu anumite mâncăruri.

De desert nu a mai fost loc, iar de cafea nu se punea problema, fiind seară, dar dezamăgirea cu care mi-a fost primit refuzul m-a lăsat să bănuiesc că nici acestea nu erau mai prejos decât restul preparatelor. Cel mai apropiat lucru de un desert pe care l-am servit a fost un iaurt de băut cu fructe foarte interesant. Sigur, iaurt cu fructe este modul unui profan de a descrie acea băutură, foarte gustoasă și evident preparată pe loc dintr-o serie de ingrediente 100% naturale.

Esti tratat ca un rege

Personalul a fost foarte serviabil, dar nu băgăcios sau insistent, ca în alte locuri. Știau să aprecieze când ar fi cazul să treacă și să întrebe ceva, iar în momentele de respiro nu bârfeau, ci stăteau cu ochii pe clienți. Doar să îți ridici privirea spre ei era suficient motiv ca să se apropie și să te întrebe ce ai mai dori. Imbrăcămintea lor era în ton cu specificul localului, un lucru de apreciat și care te ajută și mai mult să ai impresia că ai intrat în cu totul altă lume. De apreciat costumul traditional al fetei de la barul restaurantului.

Utile

IMG_0435

Pentru a ajunge la restaurant (locatia aici) va recomand sa luati taxi-ul din Pipera. Pe noi ne-a costat cam 13 lei pana acolo. Interesant e faptul ca, la intoarcere, din Pipera pana in Titan am dat 15 lei (cu tot cu bacsis). In orice caz, personalul de acolo a fost foarte dragut si ne-a facut comanda la taxi. Meniul il puteti gasi aici unde puteti vedea si preturile. Interesant este faptul ca au inteles ca e importanta si prezenta online. Astfel regasim pe pagina principala o modalitate de rezervare online, dar si un blog sau cont de twitter.

Kumar este atat patronul restaurantului cat si bucatarul şef. Asta inseamna un plus de dedicatie si pasiune in mancarea si serviciile oferite celor care ii vizitează restaurantul.

Concluzii

Kumar’s Agra Palace este un loc ideal pentru a scăpa din cotidian si a incerca senzaţii noi. Muzica si atmosfera,  parfumul locului si mancarea te vor face sa uiti complet de absolut orice probleme. Va recomand sa mergeti in grupuri mici (4-6 oameni) si pur si simplu sa va bucurati, pentru ca cei de la Agra Palace vor face tot posibiliul sa aveti o seara superba. Fie ca sunteti cu iubita si 2 prieteni sau cu partenerii de afaceri, experimentati!

Aveti incredere in recomandarile personalului si comandati lucruri pe care in mod normal nu le-ati manca.

Chiar daca nu stii “cu ce se mananca” un anumit fel de mancare, experimenteaza!

E locul si momentul in care sa scapi de mancarea cu gust de plastic si sa incerci gustul dragostei, pentru ca Agra este orasul unui monumnet al dragostei.

Poze:  Sorin Vasilescu (mai multe poze aici)
Text: Andrei Basoc & Sorin Vasilescu

Sursa:Review Restaurant Indian