Sambata seara am avut o invitatie la un restaurant indian.

Se apropia ora plecarii si din ce in ce mai multe amintiri de la ultima calatorie in Norvegia imi reveneau in minte. De ce? Pentru ca am avut o noapte de cosmar, dupa ce am mancat la invitatia unor prieteni norvegieni la restaurantul pakistanez. Era deja a doua ora cand pateam asta. Prima consemnare a fost la un restaurant indian din Bangkok acum vreo 3 ani.

Cu inima stransa, sau mai bine spus cu stomacul strans, mi-am zis sa mai acord o sansa bucatariei indiene, promitandu-mi ca daca si de data asta o sa-mi fie rau atunci asta e, bucataria indiana nu e pentru mine.

Fiind deja in zona Baneasca soseaua Pipera-Tunari mi s-a parut la o aruncatura de bat. Restaurantul Agra Palace l-am gasit foarte usor, lipit de cladirea Admiral pe care nu ai cum sa o ratezi din cauza firmei luminoase.

Am ales sa ramanem pe terasa din cauza frumusetii acesteia. Inconjurata de plante, imbracata in materiale rosii si decorata cu picturi manuale ne-a captivat de cum am trecut pragul restaurantului.

Am primit paine subtire si crocanta langa sosuri imbietoare in semn de bun venit.
Pentru a alege din meniul foarte bogat (pui, miel, peste, preparate vegetariene) si bine structurat, am cerut recomandari de la gazda noastra. S-au ales preparate cu pui si miel ale caror nume nu le-am retinut, dar se pare al caror gust nu il pot uita, langa orez cu legume si orez cu nuci si sofran. Niste minunatii ca imi lasa si acum cand scriu gura apa.

De baut am ales ceai masala si suc de mango (de fapt un fel de shake).
La desert ni s-au laudat niste gogosele reci si calde, si nu degeaba, cele reci au fost dementiale. Nu am reusit sa-mi dau seama din ce sunt preparate si care ar putea fi reteta.

Pe scurt: nu mi-a fost rau si abia astept sa merg din nou :)

Ce am aflat despre mancarea indiana de la Agra Palace?
– exista preparate in care se adauga pana la 17 condimente cand sunt gatite
– carnea este atat de savuroasa pentru ca se lasa la macerat in condimente
– ca sa ai o experienta completa se amesteca sosul, carnea si garnitura si apoi se mananca

Multumiri bucatarului-sef Arun Kumar pentru experienta culinara deosebita.

Da stiu ce nu am facut …poze. Dar asta data viitoare, pana atunci mai multe info despre restaurant si meniu la www.agrapalace.ro

Am auzit ca interiorul restaurantului este de poveste …

Sursa:http://e-antioxidanti.ro/